Радан Кънев

Радан Кънев: ГЕРБ провалиха възможността за общ независим кандидат на десните

„С безкрайно арогантното си поведение ГЕРБ провалиха възможността за общ независим кандидат на десните и десноцентристките избиратели, който да спечели по един безусловен начин изборите още на първи тур и да бъде гарант както за стабилността на страната, така и за нейния външнополитически курс, за политиката на отбрана и в сферата на правосъдието“. Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев в Пловдив. Според него, оттук нататък рискът България да получи след изборите ляв президент, е изцяло в градината на ГЕРБ.

Радан Кънев смята още, че благодарение на решенията, взети от ГЕРБ и от БСП да крият своите кандидати, сега, вместо с политически разговори и решаване на проблеми, гадаем кои са хората.

Според лидерът на ДСБ кандидатът на реформаторите трябва да бъде солиден, десен, партийно независим човек и толкова силна фигури, че да може да получи подкрепа извън РБ и да бъде сериозен конкурент на ГЕРБ и БСП.

Дали Реформаторският блок има сили за това, зависи дали ще играе за победа или ще се гонят някакви теснопартийни цели, при което, естествено, въпросът за кандидатурата ще се сведе до някакво надцакване вътре в блока. ДСБ няма да участва в такова упражнение, заяви Кънев.

Що се отнася до бъдещето на Реформаторския блок, според него, то зависи от това дали той ще изпълни предварителното споразумение не като брой избори, на които се явява, а като степен на обединение, която постига.

- реклама -