Работодателските организации подкрепят протеста на пътностроителните фирми

Национално представителните работодателски организации у нас подкрупят протеста на пътностроителните фирми.

В отворено писмо от Асоциацията на организациите на българските работодатели настояват за:

  1. Справедлива индексация на договорените цени;
  2. Незабавно намиране на решение за разплащане на дължимите към строителните фирми суми;
  3. Рестарт на инвестиционната активност и строителството в страната.

От работодателските организации посочват, че голяма част от предприятията в сектора са на ръба на оцеляването, което поставя под риск хиляди работни места. Според тях проблемите на един от ключовите за икономиката ни сектори не могат да бъдат пренебрегвани, защото ефектите от това негативно развитие се отразяват на цялото ни общество.

„Като представляваща над 80% от българските предприятия и заетите в тях, Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) изразява категоричната си подкрепа за справедливите искания и протести на строителния, т.ч. и пътно строителния бранш. Ако не се предприемат спешни мерки, нормалното функциониране на сектора и транспортната инфраструктура в страната ще бъде поставено под сериозен риск, включително риск за живота и здравето на българските граждани, се казва в писмото.“, се казва още в писмото.

Асоциацията на организациите на българските работодатели обединява национално представените организации на бизнеса. В нея членуват Асоциация на индустриалния капитал в България, Българска стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата и Конфедерация на работодателите и индустриалците в България.

Блокади на 20 места и протест пред НС започват пътните строители

 

Пътни строители обавиха, че започват от утре безсрочна стачка заради неизплатени средства. Протести ще има всеки ден пред НС и около 20 ключови пътни отсечки в цялата страна.

- реклама -