българи

Работници от злополучната група, върната от Франция: Бяхме с изрядни документи, бихме тръгнали отново

Българите, които престояха два дни във Франция, която отказа да ги пусне на своя територия вече се прибраха на родна земя. Те заминали с договори като сезонни работници да берат ягоди. При кацането на летище „Шарл дьо Гол“ обаче властите им заявяват, че няма как да влязат в страната.

Нашенците решили да тръгнат, защото два дни по-рано заминала друга група, която безпроблемно е започнала работа във Франция.

„Имахме подписани договори и всички нужни документи. На 03.05 пътува група от 40 души, които си започнаха работа. Ние като разбрахме, че са ги приели във Франция, 70 човека тръгнахме на 5 май на същата работа и при същите условия. Слизаме на летището и там без да ни прегледат документите заявиха, че са фалшиви. Цял ден ни държаха без капка вода и да ни дадат нещо за ядене“, разказа Севинч от Дулово.

Нашенците разказаха, че не се страхуват да работят в чужбина в разгара на пандемията, защото работата им била на открито и според тях не е опасна. Те трябвало да получават по 10 евро на час при 8 часа работно време на ден.

Групата работници е категорична, че отново ще опитат да отидат на работа във Франция, защото по думите им си заслужавало.

След пристигането си у нас те трябва да прекарат следващите 14 дни в карантина.

- реклама -