Работник загина при авария в „Брикел“ Гълъбово, петима са ранени

Един човек е загинал, а петима други са ранени при авария в ТЕЦ „Брикел” Гълъбово

Това потвърдиха от Инспекцията по труда в Стара Загора. Аварията е станала в ранния следобед. Към мястото пътуват трудови инспектори, както и представители на останалите институции.

Причината за инцидента е срутване на полици от пероочистваща инсталация. Върху тях са се срутили варовик и земна маса. Там е работила външна фирма, като всички пострадали са нейни работници.

Трима от пострадалите са освободени за домашно лечение. Един остава в гълъбовската болница. Един от ранените е с опасност за живота, той е в старозагорската болница.

Причината за инцидента – това е типична трудова злополука. Това каза Дичо Атанасов, окръжен прокурор на Стара Загора

Случило се е при саяроочистваща инсталация, при почистване гипсова суспензия, която е полепнала по тавана, тя се е срутила и работникът е бил буквално затрупан от нея. Вследствие на това вероятно поради съчетани травми, или поради затрупването, той е починал. На мястото на произшествието е дошла и медицинска помощ, но въпреки това фаталният резултат е настъпил, обясни прокурорът.

Починалият работник е на 45 години. Друг е с фрактура на ръката. Трима са с леки наранявания. Въпросните лица – работници са били наети по граждански договор за определена обща работа, която е трябвало да извършат, посочи Атанасов.

- реклама -