Работещите в „Автомагистрали – Черно море“ продължават с протестите (Къде затварят?)

Работещите в „Автомагистрали – Черно море“ – Шумен, ще блокират отново на 20 и 21 април от 11:30 до 14.00 часа движението на:
  • пътен възел „Белокопитово“ (автомагистрала „Хемус“);
  • Ришкия проход – до село Ивански;
  • Айтоския проход – на разклона на село Вресово,
  • община Руен и кръстовище до Велики Преслав.

Това съобщиха от синдикалната организация на КНСБ в „Автомагистрали – Черно море“.  Поводът за пореден път е изработеното и неразплатените от държавата средства за ремонта на автомагистрала „Тракия“ от държавното

дружество „Автомагистрали“ ЕАД,

пряко подчинено на министъра на регионалното развитие и благоустройството. Провели сме множество срещи с всички служебни и редовно избрани правителства. Написали сме множество писма, позиции, декларации, които до момента са без отговор.

Беше направен опит за решаване

на проблема от Народното събрание на 7 и 8 април, но беше бламиран от участниците в управляващата коалиция, се казва в съобщението на работещите в пътното строителство.

Общото задължение към момента

за обекта от страна на възложителя „Автомагистрали“ ЕАД, чрез АПИ, към дружеството е в размер на 27 644 902 лева и от него настояват за незабавно разплащане на цялата дължима сума. От дружеството декларират, че синдикалните им действия нямат политически характер, а се борят единствено за запазване на работните си места и за достойно заплащане на труда им.

 БТА
- реклама -
error: Съдържанието е защитено