Юджийн- работещата принцеса

Принцесата на Йорк Юджийн, дъщерята на принц Андрю (трето дете на Кралица Елизабет II и Принц Филип) и херцогиня Сара, е точното олицетворение на красивата, но модерна принцеса.

Принцесата разказва за ежедневието си докато седи в дневната на семейния дом в Норфолк.

Принцесата е заобиколена от красиви мебели и семейни фотографии, но не се заблуждавайте от всичко това. Младата кралска наследница прекарва по-голямата част от времето си в своя апартамент в Лондон.

 Нещо повече, принцесата работи като директор в галерията за съвременно изкуство Hauser & Wirth. Преди да се завърне през 2015 г. отново в британската столица, Юджийн прекарва две години в Ню Йорк, където работи като специалист в онлайн аукционна къща. 

Изкуството е толкова вкоренено в живота принцесата, колкото идеалите и традициите на монархията, пише „Харпърс базар“.

Денят на кралската особа не започва към 9 часа сутринта, а в 6:45.

Принцесата обича да тренира, затова всяка сутрин прави няколко минутни упражнения, които помагат на Юджийн да бъде в тонус през целия ден. Нищо специално, само гимнастика, но ги прави в близкия парк, когато времето го позволява.

„След тренировката ходя набързо до магазина, за да пазарувам, ако има нужда“, споделя младата Юджийн. Малко след 8 сутринта принцесата се прибира, за да се изкъпе и преоблече, а първите й разговори преди работа са винаги с майка й Сара.

И като почти всички други хора по света, принцесата започва работата си в галерията в 9 сутринта. Юджийн обожава работата си, защото контактува ежедневно с уважавани и талантливи творци, уредници и директори на други галерии от страната, но и от Европа и САЩ.

Обожавам, че мога да споделям страстта си за изкуство с други хора. Харесвам го още от малка, но знаех със сигурност, че няма да бъда художник. Знаех само, че това е бъдещето за мен. Ако един човек не разбира дадено нещо или не го харесва, ти винаги можеш да му покажеш нещо друго, да поговориш с него. Точно тези моменти ме карат да чувствам работата си в галерията“, разказва принцеса Юджийн.

На работа се облича напълно нормално, типично за ежедневието на всяка работеща жена. Лек грим, който Юджийн успява да направи в колата преди работа, дънки, риза, сако и ботуши. Отскоро се опитва да носи високи токчета на работа, но Евгения признава, че това е трудна задача за нея, защото трябва да прекара целия работен ден на висок ток, а не два-три часа.

Следобедът преминава в срещи с колегите от самата галерия. Тогава планират нови събития, дават предложения за изложби.

В 17 ч. работният ден приключва, но Юджийн продължава със своите кралски задължения.

Тя и сестра й Беа са ангажирани редовно с различни благотворителни кампании, на които присъстват.

„Опитваме се да помагаме на баба и дядо с всичко, което е по силите ни“, споделя Юджийн.

Когато всичко приключи, което е към 20 ч., Юджийн вечеря с гаджето си или приятели. Ако не са много изморени, предпочитат да бъдат в някой ресторант.

 „Приятелят ми обича да се храним на нови места, често сменяме локациите“. 

Вечерта приключва късно за принцесата. Самата тя казва, че е жалко, защото не спи много, но за нея работата и миговете със семейството, дори разговорите по телефона с майка й, са много ценни.

- реклама -