енергетиката

Р.Овчаров, Гагаузов и Петър Димитров аут от държавните им постове в енергетиката

Министерството на енергетиката обяви, че маха трима бивши министри от заеманите от тях държавни постове в енергийни компания. И тримата – Румен Овчаров, Асен Гагазузов и Петър Димитров са от БСП.

Червена чистка

Освободен в качеството си на член на Съвета на директорите на проектната компания „Ай Си Джи Би“ АД ще бъде Асен Гагаузов.

Петър Димитров се разделя с поста си на член на Управителния съвет на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“.

Румен Овчаров пък ще бъде освободен от длъжността член на надзорния съвет от квотата на българската държава в „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД.

Нинова: Нямаме драма с това решение

БСП няма договорка с Бойко Борисов за наши назначения в държавни фирми, категорична бе в своя коментар соцлидерът Корнелия Нинова.
„Защо? – това е въпрос към Борисов. А защо сега?  Заради засилената опозиционност на БСП напоследък“, посочи Нинова.
Тя обясни, че се чудила дали да очаква мотиви за уволнението, но посочи, че по всяка вероятност дори няма да има такива.

Добрев: Овчаров и Димитров са отстранени заради „Белене“, Гагаузов – оптимизиране на работата

„Доколкото разбрах причината за освобождаването на Румен Овчаров и Петър Димитров от ръководствата на енергийните дружества днес е заради това, че те са били министри по времето, когато изпълнителни директори на НЕК са били двамата, подведени наскоро под отговорност от прокуратурата“. Това обясни депутатът от ГЕРБ и председател на енергийната комисия Дилян Добрев.
„В третия случай – с Асен Гагаузов, причината е оптимизиране на работата“, допълни Добрев.
„Това се случва точно сега, тъй като прокуратурата в този момент е намерила доказателства и вече повдига обвинения за онзи период и за оценката от 295 млн. евро за оборудването, която не е от лицензиран оценител, а от надзорник по проекта АЕЦ ”Белене”, подчерта Делян Добрев.
Новите назначения се очаква да бъдат факт още следващата седмица.
- реклама -