Пясъчните фигури в Бургас водят „В света на цирка“

Пясъчните фигури в Бургас водят „В света на цирка“.

Фестивалът на пясъчните скулптури – любим на малки и големи, се завръща в Бургас в началото на юли, съобщиха от местната администрация.

От там уточниха, че работата

по оформянето на пясъчния град тече трескаво от края на месец април и вече е към своя край. В момента творците извайват последните детайли по своите скулптури.

(Не след дълго жители и гости на града ще могат да се потопят в магията на пясъчния град.

По традиция Община Бургас осигурява свободен вход в първата вечер за всички посетители.
През тази година

майсторите на пясъчните скулптури

работиха на тема „В света на цирка“. В експозицията на открито ще видите акробати, клоуни, фокусници, въжеиграчи, жонгльори и животни от цирка.

В тазгодишното издание на Фестивала на пясъчните скулптури се включиха 14 артисти.

13 от скулпторите са българи, сред които има и бургаско присъствие, а един от творците идва от Испания, за да обогати със своя талант едно от най-чаканите събития в морския град през лятото.

Към утвърдените имена в извайването на големите пясъчни фигури тази година се присъединиха 10 млади момичета и момчета от Националната художествена академия.

Пясъчното градче ще продължи да радва жителите и гостите на Бургас до края на месец септември, а мястото е добре познато – парк „Езеро“, до конната база. Датата на откриването на фестивала ще бъде обявена официално до няколко дни.

- реклама -