Путин проговори след убийството на Карлов, ето какво каза – ВИДЕО/СНИМКИ

Отговорът на убийството на руския посланик в Турция Андрей Карлов може да бъде единствено засилването на борбата с тероризма.

Това заяви руският президент Владимир Путин

по време на среща с външния министър Сергей Лавров и ръководителите на разузнавателните служби Сергей Наришкин и Александър Бортников.

„Отговорът на това престъпление може да бъде единствено и само – усилването на борбата с терора. И бандитите ще почувстват това“, подчерта държавният глава на съвещанието, кадри от което бяха излъчени по телевизия „Россия 24“.

Путин

Путин заяви, че Москва трябва да знае точно кой стои зад убийството на посланика

Следственият комитет на Руската федерация вече е възбудил углавно дело по фактите за убийството. Той ще сформира междуведомствена работна група, която ще замине за Анкара и заедно с турските партньори ще разследва престъплението, заяви руският държавен глава.

Путин добави, че по време на телефонния разговор с Ердоган е постигнато споразумение, за да се установи кой стои зад покушението. Лидерите са се договорили да засилят охраната на дипломатическите представителства на двете страни.

Путин

Путин изрази съболезнования на роднините на Андрей Карлов

Той поръча дипломатът да бъде представен за правителствена награда, съобщи прессекретарят Димитрий Песков.

Той си отиде от живота на бойния пост. Той беше блестящ дипломат, който се ползваше с много добра репутация, имаше добри взаимоотношения с ръководството на Турция“, заяви Путин.

Източник: ТАСС

 

 

 

- реклама -