Путин обръщение коронавирус

Путин: За първи път в съвременната ни история, Русия има най-модерните видове оръжия

„За първи път в съвременната ни история, Русия има най-модерните видове оръжия, които в пъти превъзхождат по сила, мощност, скорост и най-важното, точност всичко, което е съществувало и съществува днес. Никой в света няма такова оръжие. Все още не, все пак „. Това заяви президентът Владимир Путин по време на видеоконференция с Херберт Ефремов, почетен директор и генерален дизайнер на руския разработчик на ракети „Машиностроене“ „, предаде РИА Новости.

Руският президент заяви, че Русия е била принудена да създаде хиперзвуково оръжие, след като САЩ се оттеглиха от Договора за борба с балистичните ракети (ДББР) през 2002 г.

„Оттеглянето на Съединените щати от ДББР през 2002 г. принуди Русия да започне да разработва хиперзвуково оръжие.Трябваше да създадем тези оръжия в отговор на разгръщането на американската система за стратегическа противоракетна отбрана, която всъщност можеше да неутрализира, да заличи целия ни ядрен потенциал в бъдеще „, коментира Путин.

Президентът заяви, че Русия е излязла от изоставането от останалите страни в разработването на най-новите оръжия и е достигнала до притежаване на най-модерните съвременни оръжия в света.

„Неведнъж съм казвал, че в продължение на десетилетия трябваше непрекъснато да наваксваме, както знаете много добре. Отначало това се отнасяше за ядрено оръжие, след това за стратегическа авиация на далечни разстояния и след това за междуконтинентални ракетни технологии, които специалистите наричат средства за доставка „, каза още Путин.

- реклама -