Путин Юнкер
Путин посрещна председателя на ЕК Жан - Клод Юнкер

Еврокомисията поиска от Путин да признае мирното споразумение за Украйна

Руският президент Владимр Путин се срещна с председателя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер в рамките на Международен икономически форум в Санкт-Петербург.

Информацията за разговорите между двамата обаче остава крайно пестелива и се изчерпва с това, че двамата са се договорили да поддържат тясна по- нататъшна връзка.
„Срещата между президента Путин и председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е преминала в хубава атмосфера. Юнкер е повторил своята теза от изказването си пред форума. Лидерите се договориха да поддържат тесни връзки“, коментира представителят на ЕС Вигаудас Ушацкас.

Юнкер е поискал от Путин да признае мирното споразумение за Украйна
Юнкер е поискал от Путин да признае мирното споразумение за Украйна

По-рано в речта си пред Петербургския международен икономически форум, Юнкер заяви, че евросъюза ще свали икономическите санкции от Русия единстено ако Кремъл приложи напълно мирното споразумение за Украйна.

„Следващата стъпка е ясна – пълно прилагане на споразумението, нито повече, нито по-малко. Това е единственият начин да започне нашият разговор и единственият начин да се вдигнат икономическите санкции, които бяха наложени“, посочи председателя на ЕК.

 

- реклама -