Путин: Военната операция в Сирия приключва, трябва да се премине към мирен процес

Путин: Военната операция в Сирия приключва, трябва да се премине към мирен процес

Руският президент Владимир Путин се срещна със сирийския си колега Башар Асад в Сочи снощи. Стенограмата от разговорите им беше публикувана на сайта на Кремъл.

В рамките на визитата, двамата обсъдиха най-наболелите въпроси от общ интерес. Един от тях е бъдещето на Сирия в политически аспект след приключването на военната операция. В тази връзка Асад подчерта пред Путин, че разчита на подкрепата от Русия, за да може да попречи на каквото и да било външно вмешателство в политическия процес на Сирия.

„Смятам, че проблемът за тероризма има глобален характер. До пълна победа над тероризма, разбира се, сме доста далече. Но що се касае до нашата съвместна работи по борба с тероризма на територията на Сирия, тази военна операция е действително приключва“, каза Путин. Мисля, че сега най-главното е да се премине към политически процеси и с удоволстие отбелязвам Вашата готовност за работа с всички, които искат мир и регулация, добави президентът на Русия.

„За този период са достигнати големи успехи както непосредствено на бойното поле, така и в политически план. Много райони на Сирия са освободени от терористи и в тях успяха да се върнат сирийците, които преди това бяха прокудени“, заяви Асад.

Путин заяви, че окончателната точка на борбата с тероризма в Сирия ще бъде поставена в близко време

- реклама -