Путин дядото

Путин увери Г-20, че Русия няма пръст в американските избори

Руският президент Владимир Путин, говорейки на заседание на Г-20 в Хамбург, увери лидерите на останалите страни, че Москва не се е намесвала в американските избори

Това написа в Туитър руският експерт в „Групата на двадесетте“ Светлана Лукаш.

„Президентът Путин говори за цифровата икономика на срещата на върха на Г-20, спомената по темата за предполагаема руска намеса в американските избори. Той припомни на партньорите отсъствието на реални доказателства за такава намеса. И потвърди, че Русия няма пръст в президентския вот в САЩ“, каза тя.

ФБР разследва твърденията за предполагаемите опити на руското правителство да повлияе на президентските избори през 2016 г. Паралелни производства по този въпрос се извършват от специален комитет на Сената и на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ. В средата на май американското министерство на правосъдието обяви назначаването на специалния прокурор и бивш директор на ФБР Робърт Мюлер в разследване на твърдяната за руската намеса. Това решение бе подкрепено от много републиканци и демократи в Конгреса на САЩ.

Тръмп и ключови негови помощници многократно отхвърлиха съмненията за неправомерни контакти с руски официални лица по време на миналогодишната предизборна кампания. Москва също отрече обвиненията за опит да повлияе на президентските избори в САЩ.

Източник: ТАСС

- реклама -