Путин Украйна криза Порошенко война

Путин: Украйна прикрива провала във вътрешната си политика с война

Украйна прикрива провала във вътрешната си политика с военни действия в югоизточната част на страната.

Това заяви руският президент Владимир Путин в Буенос Айрес, съобщава ТАСС.

„Винаги е лесно с война да прикриеш провала в икономическата и социалната си политика. Виновни са не те – виновен е външният агресор и че сметките в бюджета не ти излизат и че се налага през цялото време да стоиш с протегната ръка и да просиш пари от МВФ и други спонсори, прехвърляйки отговорността и натоварването на бъдещите поколения“, заяви Владимир Путин по повод кризата в Керченския проток.

Освен това, Путин смята, че с обявяването на военно положение в десет региона на Украйна, властите в Киев са разделили страната на благонадеждна и неблагонадеждна част.

Путин заяви, че не се отказва от среща с Петро Порошенко, но отбеляза, че с него е „сложно да се говори“.

Той обвини Украйна, че не желае мирно решаване на конфликта си с Русия.

На пресконференция в края на срещата на върха на Г-20 в Буенос Айрес Путин повтори твърдението си, че неотдавнашният инцидент в Керченския пролив е бил „провокация“ от страна на Украйна, отразяваща поведението на Киев.

„Анализът на последните събития, свързани с този инцидент или провокация в Черно море и това, което виждаме в Донбас, показва, че действащото ръководство на Украйна не е заинтересувано от уреждането на ситуацията въобще, още повече с мирни средства“, посочи руският президент.

По думите на Путин управляващата партия в Украйна е „партия на войната и докато е на власт, всички трагедии от подобен род и войната ще продължават“.

 

- реклама -