Владимир Путин, Русия, Беларус, криза, мигранти
сн. БГНЕС

Путин свика Съвета за национална сигурност

„Руският президент Владимир Путин свика днес извънредно заседание на Съвета за национална сигурност на страната“, предаде украинската медия УНИАН.

Информацията за съвещанието бе съобщена от прессекретаря на Кремъл Дмитрий Песков. „На 15 юли, петък, ще се проведе извънредно заседание на Съвета за национална сигурност. То ще протече при закрити врата. В него ще участват постоянните членове на Съвета“, каза говорителят на държавния глава.

Песков  добави: Няма да има изявления за медиите.

Постоянните членове на Съвета за сигурност са президентът, премиерът Михаил Мишустин, министрите на отбраната, вътрешните и външните работи Сергей Шойгу, Александър Колоколцев и Сергей Лавров, председателите на двете камари на държавния парламент Вячеслав Володин и Валентина Матвиенко, директорът на Федералната служба за сигурност Александър Бортников, началникът на Службата за външно разузнаване Сергей Наришкин, третият президент на Руската федерация, бивш премиер, а в момента заместник-председател на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев, ръководителят на администрацията на държавния глава Антон Вайно и специалният представител на руския президент по въпросите на опазването на околната среда и транспорта Сергей Иванов, това показа справка на novini.bg.

Според УНИАН свикването на заседанието е предизвикано от неуспехите на руските въоръжени сили в Украйна. „От началото на войната (24 февруари) руснаците са загубили около 38 000 войници и офицери, унищожени са 1672 танка, 842 артилерийски системи, 220 самолета и 188 хеликоптера“, добави изданието.

- реклама -