Путин: Създават се условия за възстановяване на руско-американските отношения

Руският президент Владимир Путин изрази надежда, че сега се създават условия за възстановяване на руско-американските отношения. Той направи това изказване след среща с държавния секретар на САЩ Майк Помпейо в Сочи.

„Както знаете, съвсем неотдавна, преди няколко дни, имах удоволствието да разговарям с президента на Съединените щати по телефона. У мен се създаде впечатление, че президентът е настроен за възстановяване на руско-американските връзки, контакти, за съвместно решаване на въпросите, които представляват взаимен интерес за нас“, каза Путин. „Ние от своя страна неведнъж сме казвали, че също бихме желали да възстановим отношенията в пълноформатен обем. Надявам се, че сега за това се създават необходимите условия.“

Още преди началото на разговора с Помпейо Путин каза, че Русия никога не се е намесвала в американските избори.
Путин отбеляза също, че той и Помпейо имат какво да си кажат и по въпроса за стабилността на глобалните енергийни пазари. „Ние знаем, че САЩ вече са станали голям производител на петрол и в този смисъл имаме за какво да си говорим от гледна точка на стабилността на световните енергийни пазари“, каза Путин.
Според него двустранният стокооборот за изминалата 2018 г. е показал известен, макар и неголям ръст, след като през последните години почти е клонил към нула.
- реклама -