Путин: САЩ са готови да използват дори терористи, за да дестабилизират Русия

Вашингтон е готов да използва дори терористи, за да дестабилизира политическата ситуация в Русия, заяви руският президент Владимир Путин в интервюто си с режисьора Оливър Стоун. Освен това Путин обвини САЩ за съществуването на „Ал Кайда“.

„Ал Кайда“ – това е резултат не на нашите действия, а на действията на нашите американски приятели“, каза той пред камерата на режисьора, известен с антиамериканските си възгледи.

„Категорични сме, че вашите американски партньори на думи подкрепят Русия и с готовност си сътрудничат с нея в борбата с тероризма, но на практика използват терористите само за да управляват вътрешнополитическата обстановка в Русия“, изтъкна руският държавен глава. Той дори сподели, че съществуват доказателства за техническа и финансова помощ, която САЩ са оказвали на терористите в Чечения.

Първата част на четиричасовата продукция „Интервю с Путин” започна с разказите на Путин за него, семейството му и работата му в КГБ.

В епизода руският държавен глава даде оценки на предшествениците си Горбачов и Елцин, коментира американската политика, тероризма и разпада на СССР, определяйки го като една от най-големите катастрофи.

БГНЕС припомня, че останалите 3 части от четиричасовия филм на Оливър Стоун ще бъдат показани от 12 до 15 юни по кабелната телевизия „Шоутайм“, която е част от медийната група Си Би Ес (CBS) – една от най-големите в САЩ. Фрагменти от интервютата обаче вече изтекоха и стана ясно, че освен разговори за взаимоотношенията между САЩ и Русия, продукцията показва как Путин тренира на кростренажор, как играе хокей и храни с моркови собствения си кон, кръстен на името на холандския физик Йоханес Дидерик ван дер Ваалс.

Оливър Стоун и работещият от дълги години с него продуцент Фернандо Суличин в продължение на две години взеха над 10 интервюта от президента на Русия. Те получиха безпрецедентен достъп до руския лидер. Последното от поредицата бе през февруари 2017.

- реклама -