Путин Дума

Путин пред Думата: Избирателите са над всичко

Владимир Путин направи последно обръщение към държавната Дума (горната камара на руския парламент). Руският президент определи дата за избори на нов състав на парламента за 18ти септември.

Путин ДумаВ изказването си пред депутатите Путин нарече исторически резултатът от тяхната работа по интеграцията на Крим и Севастопол, съобщава ТАСС. Независимо от външнополитическите предизвикателства президентът дава висока оценка на депутатите и обръща внимание на факта, че Думата е останала единна по отношение на външната политика на страната и наблегна на необходимоста от приемственост в името на успешното развитие на федерацията.

Пред новия състав на парламента стоят предизвикателства, свързани със социалните права на гражданите. „Много е важно чрез вашата работа, гражданите да получат допълнителни ганции за своите социални права – те трябва да бъдат обезпечени със закони в сферата на образованието, здравеопазването и жилищно-комуналното стопанство“, заяви Путин.

Изборите през септември трябва да преминат в борба на идеи, а не на компромати, за да се заслужи доверието на руснаците, смята президента.

- реклама -