Владимир Путин, Русия, Беларус, криза, мигранти
сн. БГНЕС

Путин: Русия не може да бъде изолирана

Руският президент Владимир Путин предупреди, че плановете на Запада да изолира Русия ще се провалят,

тъй като е невъзможно да бъде изолиран някой в ​​съвременния свят, особено такава огромна страна като Русия, предаде Ройтерс.

Сблъсъкът с антируските сили в Украйна беше неизбежен, каза още Путин по време на посещението си на космодрума „Восточни“ в Амурска област, руския Далечен изток.

Той добави, че в хода на специалната военна операция, както наричат в Москва инвазията в Украйна, руските въоръжени сили действат ефективно и резултатно, като използват най-съвременни въоръжения.

Путин изрази увереност, че целите на „операцията“ ще бъдат постигнати.

Според него САЩ са използвали Украйна да заплашват Русия – и посредством НАТО, а Москва трябвало да защити рускоговорящото население в Украйна.

„Ясно е, че нямахме избор. Това бе правилното решение“, каза Путин, който е на посещение в космодрума заедно с белоруския си колега Александър Лукашенко.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски призова Европейския съюз за санкции срещу всички руски банки и за ембарго на руския петрол, както и да определи краен срок за прекратяване на вноса на руски газ. Зеленски говори по видеовръзка пред литовския парламент.

- реклама -