Путин: Рапът трябва да бъде контролиран

Обезпокоен от нарастващата популярност на рапа сред руската младеж, руският президент Владимир Путин поиска културните лидери да обмислят начини за неговото контролиране, вместо за неговата забрана, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

На среща със съветници по културните въпроси, състояла се в Кремъл, Путин каза: „Ако е невъзможно да го спрем, тогава трябва да го направляваме“. Той предупреди, че забраната на концерти на изпълнители ще има противоположния ефект и ще ги направи още по-популярни.

Путин отбеляза, че рапът „се основава на три стълба – секс, наркотици и протест“ и добави, че лично е обезпокоен от надделяващата тема за дрогата в рапа, като каза, че това „е пътят към деградирането на нацията“. Президентът заяви, че „пропагандата на дрогата“ е по-лоша и от ругатните.

Изказването на руския президент дойде малко след като в Русия бяха отменени концерти на рапъри след предупреждения от властите, че тяхната музика популяризира „погрешни ценности“. Освен това най-малко трима музиканти в Русия бяха арестувани.

- реклама -