Русия,, САЩ Сирия преговори Путин

Путин: Преговорите със САЩ за Сирия вървят много трудно

Руският президент Владимир Путин призна, че преговорите със САЩ за Сирия вървят много трудно. Той определи като ключов проблем разграничаването на „здравите части“ на опозицията от радикалите и терористите.

Преговорите вървят много трудно. Кардиналната сложност се закльчава в това, че ние настояваме, и против това не възразяват нашите американски партньори, че здравата част от опозицията трябва да бъде отделена от радикалните групировки и терористичните организации като „Джабхат ан Нусра„, заяви Путин в интервю за Bloomberg.

„Независимо от всички сложности ние все пак се намираме на правилния път“, допълни той. „Длъжен съм да отбележа, че държавният секретар Джон Кери свърши колосална рабога. Удивен съм от търпението и настойчивостта му едновременно„, заяви руският държавен глава.

Мнение за Асад

Заедно с това, Путин се усъмни, че искането за отстраняване на президента на Сирия Башар Асад се вписва в рамките на международното право.

Когато чуваме, че Асад трябва да се оттегли, то в мен възниква големия въпро – а до какво ще доведе това? Изобщо съществува ли това в нормите на международното право? Не е ли по-добре да се въоръжим с търпение ида подпомогнем за изменението на структурата на самото общество докато се случат естествени промени вътре в него„, предложи президента на РФ.

 

- реклама -