Путин предаде на катарците щафетата за следващия Мондиал

Президентът на Русия Владимир Путин взе участие в церемония по символично предаване на Катар на пълномощията за провеждане на следващото Световно първенство по футбол през 2022 г.

Церемонията се проведе в Кремъл, другите действащи лица в нея бяха емирът на Катар Тамим бин Хамад Ал Тани и президентът на ФИФА Джани Инфантино.

Катар досега не се е класирал за световни финали, но емирът е оптимист и изрази мнение, че отборът може да се представи дори по-успешно от сегашния домакин Русия.

След символичната церемонията Путин и Ал Тани обсъдиха двустранните отношения между двете страни.

Ал Тани каза също, че разчита Световното п-во през 2022 г. да помогне на арабския свят да преодолее политическите трудности, с които се сблъсква в момента. „Ще се опитаме да организираме прекрасен шампионат, тъй като това е много важно за целия регион“, заяви емирът.

Той благодари на Путин за това, че „руските приятели са открили всички врати за тях“. В момента около 200 катарски специалисти са в Русия, където черпят опит от организаторите на Мондиал 2018.

Руският президент призна, че е много горд от успешното провеждане на световните финали и пожела на Ал Тани Катар да организира първенство на същото високо ниво.

- реклама -