рози

Путин посрещна Меркел в Русия с букет нежни рози

Германският канцлер Ангела Меркел пристигна в лятната резиденция на руския президент в Сочи този следобед.

Като истински кавалер, Путин посрещна гостенката с букет свежи рози

След това двамата се оттеглиха на разговор на четири очи, като обсъжданите теми бяха газовите отношения между Русия и Украйна, продължаващия конфликт в Сирия, както и проблемите след оттеглянето на САЩ от ядреното споразумение с Иран.

След срещата, руският президент заяви, че Русия ще продължи да доставя природен газ през Украйна независимо, че е планирана втора тръба до Германия.

„Ние ще продължим с доставките на газ до тогава докогато ни е икономически оправдано„, каза Путин на съвместна пресконференция с Ангела Меркел по въпроса за „Северен поток 2“. Проектът е за разширяване на съществуващия главен газопровод, който свързва Русия и Германия по дъното на Балтийско море, заобикаляйки транзитните страни Украйна, Беларус и Полша.

Руският президент коментира още, че се радва, че Сергей Скрипал е оцелял и вече е изписан от болницата

По същото време руският посланик в Лондон Александър Яковенко заяви, че се надява да се срещне със Скрипал след изписването му от болницата.

„Радваме се, че той е добре. Това е чудесна възможност да се видим. За съжаление, нямаме достъп до Сергей и неговата дъщеря. Може би те дори не са във Великобритания. Искаме просто да разберем как се чувстват и да поговорим с тях лично за това, за което те пожелаят“, заяви дипломатът.

- реклама -