Медведев

Путин подписа указа за назначаването на Медведев за премиер

Руският президент Владимир Путин подписа указа за назначаването на Дмитрий Медведев за премиер. Това съобщи пресслужбата на Кремъл.

Документът е подписан малко по-малко от час, след като Държавната Дума даде съгласието си за назначаването на Медведев за ръководител на кабинета. На пленарното заседание кандидатурата на Медведев беше представена лично от Путин.

По-рано долната камара на руския парламент – Държавната дума, одобри кандидатурата на Медведев за премиер в четвъртия мандат на Путин. Медведев, който е едно от най-доверените лица на президента, беше министър председател и досега.

Кандидатурата му беше одобрена без проблем с 374 гласа от общо 450 депутати. „Единна Русия“ – водената от Медведев и създадена от Путин партия, разполага с повече от две трети от местата в Думата.

Бъдещото правителство ще изпълнява обявения от Путин нов указ с насоки за работата до края на мандата му през 2024 година. Насоките са свързани с подобряване на жизнения стандарт, образованието и здравеопазването.

Цената на антикризисните мерки, която обяви Медведев, е около 40 млрд. долара.

Пълният министерски състав трябва да бъде обявен до седмица.

- реклама -