хакерските

Путин отрече Русия да е свързана с хакерските атаки в САЩ

Руският президент Владимир Путин отрече Русия да е свързана с хакерските атаки в САЩ.

Хакването на хилядите имейли и документи на Демократическата партия е в услуга на обществото, но руското правителство няма нищо общо с него. Това заяви Путин в интервю за американската агенция Блумбърг.

По-рано американски представители посочиха като извършители на атаката хакери, работещи за руското правителство. По-рано тази година „Уикилийкс“ публикува близо 20 000 частни имейла, които показваха, че ръководството на демократите е фаворизирало Хилари Клинтън за сметка на опонента й в партията Бърни Сандърс.

„Няма нужда вниманието на публиката да се разсейва от същината на проблема, като се повдигат някои второстепенни въпроси, свързани с издирването на извършителите“, каза Путин. „Но искам да ви кажа отново – аз не знам нищо за това и на държавно ниво Русия няма нищо общо“, посочи още той.

Путин: Важното е съдържанието на мейлите

„После, има ли значение кой е разбил тези някакви данни от предизборния щаб на г-жа Клинтън? Значение има какво е съдържанието на онова, което бе представено пред обществеността. Около това трябва да се води дискусията. Не бива вниманието да се насочва встрани от същината на проблема“, добави Путин.

По думите процесът на хакване вече е толкова усъвършенстван, че е почти невъзможно да се установят извършителите, които умело прикриват следите си.

- реклама -