Путин

Путин откри виртуално завод за лекарства срещу Ковид-19 на фона на рекорден брой починали в Русия

Руският президент Владимир Путин откри днес фармацевтичен завод в Сибир за производство на лекарства срещу Ковид-19, в момент, когато страната регистрира рекорден брой нови заразявания и смъртни случаи от коронавирус, предаде Ройтерс.

При откриването Путин направи изявление по видеовръзка, като каза, че заводът ще произвежда лекарства срещу Ковид-19, както и медикаменти за туберкулоза, диабет, хепатит и други заболявания.

„Хората имат нужда от тези лекарства. Те се нуждаят от тях буквално всеки ден“, заяви той.

Русия регистрира рекордните 25 487 нови заразявания с коронавирус и 524 смъртни случая за последното денонощие – най-високото ниво от началото на пандемията.
Контролният орган по здравеопазването Росздравнадзор заяви, че в някои райони на Русия свършват болничните легла за пациенти с Ковид-19.

Властите в Москва, където бяха отчетени 6075 нови заразявания, удължиха до 15 януари препоръчителната самоизолация за хора над 65-годишна възраст и такива, които са във високорискови групи. Компаниите, на които беше наредено поне 30 процента от персонала им да работи дистанционно, трябва да продължат този режим до средата на януари, каза кметът на руската столица Сергей Собянин.

От началото на пандемията Русия е отчела 2 187 990 заразявания с коронавирус и е на четвърто място в света по този показател след САЩ, Индия и Бразилия, а регистрираните смъртни случаи са 38 062.

източник:  БТА

- реклама -