Космос

Путин обяви, че Русия е против милитаризирането на Космоса

Русия е против милитаризирането на космическото пространство, но при сегашните условия е необходимо да се обърне внимание на укрепването на орбиталната група, заяви руският президент Владимир Путин по време на среща по военни въпроси.

Русия винаги последователно се противопоставя и се противопоставя на милитаризацията на космоса. В същото време развитието на ситуацията изисква да обърнем по-голямо внимание на укрепването на орбиталната група, както и на космическата и ракетната индустрия като цяло“, каза Путин.

сн. БГНЕС

САЩ гледат на космоса като на театър на военни действия и планират военни операции там, заяви преди това Путин.

„Водещите държави в света активно разработват съвременни космически системи за военна и двойна употреба, допълват и подобряват техническите им характеристики. А американското военно и политическо ръководство като цяло открито разглежда космоса като театър на военни действия“, заяви Путин.

Според него САЩ планират военни операции в космоса.

сн. БГНЕС

„За да поддържат стратегическо превъзходство в тази област, САЩ ускоряват създаването на космически сили, които вече извършват оперативни тренировъчни дейности в рамките на поставените задачи“, каза Путин.

- реклама -