Путин

Путин обеща да намали бедните руснаци наполовина през следващия си мандат

Руският президент Владимир Путин заяви, че има за цел да намали „неприемливата“ степен на бедност на страната си наполовина през следващите шест години по време на обръщението му към нацията днес.

„Трябва да намалим най-малко наполовина равнището на бедността през следващите шест години“, каза Путин, добавяйки, че 20 милиона руснаци понастоящем живеят под прага на бедността, в сравнение с 42 милиона през 2000 г.

Руският лидер използва обръщението, за да очертае политиката през широко очаквания му да се случи нов шестгодишен мандат в Кремъл след президентските избори на 18 март.

Путин, който ръководи страната през последните 18 години, се фокусира върху вътрешните въпроси в речта, като каза, че следващите години ще бъдат „решаващи“ за Русия.

„Благополучието на Русия и благосъстоянието на нашите граждани трябва да бъдат основата на всичко, в тази област трябва да направим пробив“, каза Путин. Той призова за технологичен тласък за подобряване на жизнения стандарт и икономиката на Русия. „Закъснението в технологиите е основната заплаха и основен враг“, посочи президента.

В обръщение към нацията, в което руският президент Владимир Путин очерта някои приоритети от предстоящия му нов президентски мандат, той обърна особено внимание на оръжейната промишленост на страната.

Той подчерта, че в Русия са разработени и се усъвършенстват икономични, но високо ефективни средства за преодоляване на противоракетната отбрана. По думите на президента на Русия вече са започнали изпитанията на ракетния комплекс „Сармат“. По време на обръщението на Путин с видеоматериал бяха илюстрирани способностите на ракетния комплекс, чиито елементи нямат ограничения по отношение на дължината на полета си. Президентът подчерта, че никакви, дори и перспективни системи за ПРО не могат да противодействат на ракетите „Сармат“.

Стопанинът на Кремъл заяви, че Москва разработва също така небалистични оръжейни системи, които също са неуязвими от противникововата ПРО.

Всички руски предложения за съвместна работа в областта на ПРО бяха отклонени от Вашингтон, подчерта Путин в посланието си към нацията. „Предлагали сме на САЩ за да бъде намалена загрижеността и за запазване на атмосферата на доверие, да работим съвместно в тази област. В един момент изглеждаше, че компромис може да бъде намерен. Но не. Всички наши предложения, буквално всички, бяха отклонени.“

Друго техническо достижение на Русия, отбелязано от Путин, е безпилотен подводен апарат, който е в състояние да се движи на свръхголеми дълбочини без ограничение във времетраенето на подводния си престой.

Що се отнася до малкия и среден бизнес, Путин подчерта, че към 2025 г. неговият дял в руския БВП трябва да достигне 40%.

Президентските избори в Русия за на 18 март. Доколкото Путин няма конкуренция, неговият пореден президентски мандат е сигурен.

- реклама -