Путин съвет за сигурност Крим Украйна диверсия

Путин: опитът за диверсия в Крим е заради нежеланието на Украйна да изпълни минските споразумения

Руският президент обяви, че опитът за диверсия в Крим е била предприета от Украйна заради нежелание или невъзможност на Киев да изпълни минските споразумения.

Ясно е защо беше направено всичко това – защото в Украйна не искат или не могат по някакви съображения да изпълняват минските споразумения. И не могат да обяснят на собствения си народ съществените грашки в социално-икономическата политика„. Това заяви Владимир Путин по време на съвещание на Съвета за сигурност на Руската Федерация, което се провежда в Крим.

Путин Крим съвет за сигурност Украйна диверсия

Мерки за безопасност

Ясно е, че сме се събрали по повод инцидента, след осуетен опит за проникване на диверсионно подразделение на украинската армия. По всичко изглежда, че нашите партньори в Киев са взели решение да обострят ситуацията и е ясно защо са го направили„, заяви Путин. „Начинът за това е добре известен на всички от отдавна. Кога успешно, кога не“, заяви още президента.

Тема на днешното заседание в Крим са допълнителните мерки за сигурност и обезпечаване на безопасността на жителите и гостите на полуострова.

Министерството на отбраната и разузнаването на Украйна категорично отричат опита за диверсия на територията на Крим.

- реклама -