петрол

Путин към Тръмп: Ако искаш да откриеш виновника за ръста на цените на петрола – погледни се в огледалото

Руският президент Владимир Путин заяви, че ще посъветва американския президент Доналд Тръмп да се погледне в огледалото, за да открие виновника за покачването на цените на петрола.

„Имахме много добра среща с президента Тръмп в Хелзинки. Но ако бяхме засегнали темата, която сега обсъждаме, бих му казал: ако искаш да откриеш виновника за покачването на цените на петрола, Доналд, тогава трябва да се погледнеш в огледалото“, каза Путин на пленарната сесия на Форума на руската енергийна седмица.

Със санкционната си политика САЩ подкопават доверието в долара като световна резервна валута

Струва ми се, че нашите американски партньори правят огромна стратегическа грешка – подкопават доверието в долара като универсална, по своему единствена резервна валута днес, подкопават вярата в нея като универсален инструмент. В действителност те режат клона, на който седят. Това е странно, даже удивително“, каза руският президент, коментирайки ситуацията с опита на други страни да заобиколят санкциите на САЩ срещу Иран.

Руският лидер смята, че това е „типична грешка на всяка империя – когато хората мислят, че нищо няма да се случи, че всичко е толкова мощно, толкова силно, че всичко е толкова стабилно, че няма да има никакви негативни последици. Но не – те (последствията) идват рано или късно“, увери руският президент.

- реклама -