одобрение путин тръмп меркел

Путин готов за среща с Тръмп във Виетнам

Руският президент Владимир Путин е готов да се срещне с американския си колега Доналд Тръмп по време срещата на срещата на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество в Дананг

„Чуваме изявления на Доналд Тръмп, че планира такава среща с президента Путин. Путин е готов за това, американците са наясно с това. Службите на протокола са в контакт и когато графиците на лидерите бъдат окончателно изяснени, мисля, че ще ви и информират за това“, каза руският министър пред репортери.

Първият дипломат на Москва каза още, че срещата му с държавния секретар на САЩ. Рекс Тилърсън може да стане в рамките на същия форум във Виетнам на 10-11 ноември.

Тръмп потвърди пред „Фокс нюз“: „Може да се срещнем с Путин. И повтарям – Путин е много важен, защото може да ни помогне със Северна Корея. Със Сирия. Трябва да говорим и за Украйна.“

Двамата се срещнаха за пръв път на срещата на Г-20 в Хамбург през юли, за да обсъдят обвиненията за руска намеса в предизборната кампания в САЩ. През август Тръмп наложи нови, по-тежки санкции на Русия, а Кремъл отвърна, че това слага край на надеждите за по-добри отношения.

- реклама -