Пуснаха шефката на Басейнова дирекция срещу 5 000 лева, КПКОНПИ я арестува пак

Шефката на Басейнова дирекция в Пловдив Цветелина Кънева е била освободена снощи срещу парична гаранция от 5 000 лева. Днес сутринта обаче отново е арестувана и изведена от дома си от служители на КПКОНПИ, съобщава „24 часа“ от свои източници.

Очаква се в 14.00 часа днес в Окръжния съд в Пловдив да бъде разгледано искането на прокуратурата за отстраняването й от длъжност. Срещу нея е повдигнато обвинение за безстопанственост, което е довело до щети за над 46 хил. лева.

Досега от сградата бяха изведени три жени и бившият шеф на РИОСВ Ивайло Йотков, който понастоящем работи в дирекцията.

От Специализираната прокуратура съобщиха, че  съвместно с КПКОНПИ и със съдействието на служители от ОДМВР-Пловдив и СДВР се извършват действия по разследване на корупционни практики в Басейнова дирекция –Пловдив.

Следствените действия са по досъдебно производство, образувано от Специализираната  прокуратура. Извършват се претърсвания и изземвания с цел събиране на доказателства, разпитват се служители в дирекцията.
Повече информация по делото ще бъде предоставена след приключване на действията по разследването и обобщаване на резултатите.
- реклама -