Пуснаха под домашен арест Ветко и Маринела Арабаджиеви

Специализираният съд пусна под домашен арест Ветко и Маринела Арабаджиеви.

Решението не е окончателно и подлежи на прокурорски протест пред Апелативния специализиран съд.

Основният мотив е здравословното им състояние.

Маринела Арабаджиева е в болницата на затвора в София, а Ветко Арабаджиев е под полицейска охрана в частна болница. Двамата няма да излязат от ареста поне още седмица, тъй като днешното решение не е окончателно и по него трябва да се произнесе и Апелативния спецсъд.

Двамата са обвинени за укриването на данъчни задължения в особено големи размери и за пране на пари“. Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела бяха арестувани в началото на март 2019 г. в градчето Кабрера де Мар край Барселона. Месеци наред те бяха издирвани с европейска заповед за арест, след като през август месец им бяха повдигнати обвинения. В София беше задържан и синът им Вълчо, който също е обвинен за пране на пари. Той излезе от ареста срещу половин милион лева гаранция.

През октомври КПКОНПИ запорира имущество за над 310 милиона лева на семейство Арабаджиеви.

Само преди няколко седмици двамата катастрофираха с автомобил на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“. Тогава се оказа, че шофьорът на тяхната кола е минал на червен светофар и е ударил таксиметров автомобил. Тогава МВР обявиха, че конвоираните лица са заведени в Правителствена болница за преглед.

- реклама -