Васил Капланов - Каплата, Николай, Янек Миланов, дело
Снимка: БГНЕС

Пуснаха от ареста срещу подписка сина на Васил Капланов-Каплата

Районен съд-Дупница не уважи искането на прокуратурата и след близо час заседание освободи от ареста 20-годишния Николай Капланов.

Той е с мярка подписка, реши съди Ели Скоклева, предаде БГНЕС.

Нейното решение може да бъде обжалвано пред Окръжен съд-Кюстендил.

Днес в Районен съд-Дупница започна гледането мярката на Николай Капланов. 20-годишният син на Васил Капланов бе задържан в сряда за увреждане лекия автомобил на изчезналия Янек Миланов.

Председател на съдебния състав е Ели Скоклева, а прокуратурата иска налагане на постоянна мярка „Задържане под стража“.

Във вторник-10 ноември, 20-годишен дупничанин бе задържан с постановление на наблюдаващ прокурор за 72 часа за повреждане на чужда собственост – МПС.

Задържаният е син на Васил Капланов, който вече трети месец е в следствения арест в Кюстендил по обвинение в заплаха за убийство.

Николай Капланов бе задържан като заподозрян за увреждане личния автомобил на изчезналият на 31 юли Янек Миланов, на 43 г. от Дупница.

За последно той е видян на 31 юли да се качва в джипа на Капланов на път за с. Крайници.

Автомобилът на Янек Миланов е увреден-надраскан, със спукани гуми и запушен ауспух, докато той е във Франция. Изчезна при посещението си в Дупница, след като поискал среща с Капланов, за да му обясни, че връзката му с жена му е приключила.

Тялото на Янек бе търсено в яз. Дяково, водоемите край Дупница, както и край с. Крайници. Масовите претърсвания започнаха след намесата на Главния прокурор Иван Гешев, но до този момент няма развитие.

- реклама -