дъга

Пускат Западната дъга на 14 септември

Пускат Западната дъга на София на 14 септември. Стойността на съоръжението е 102 милиона лева. Това съобщи регионалният министър Лиляна Павлова, която провери изграждането на втория участък на Западната дъга.

„Това, което виждаме е 99% физическо изпълнение. Има готовност за окончателно пускане в експлоатация на 14 септември. Удовлетворени сме от това, че изпълнителят успя за по-малко от 9 месеца да изпълни толкова сложен проект без да спираме движението”, добави Павлова.

По думите й изпълнителят е трябвало да работи при абсолютен трафик и когато е бил готов даден участък, движението се е прехвърляло по новите платна.

дъга

На проверката изненадващо се появи и премиерът Бойко Борисов.

Той съобщи, че движението по моста над бул. „Ломско шосе” ще бъде пуснато следобед.

дъга

„Когато станат готови, ще пуснем транзита по моста, за да облекчим трафика на етапи. Това, което винаги съм казвал – това са новите кв. „Лозенец”, „Изток” – най-хубавата част на София е тази, така че работата ни е да правим всичките транзити, които минават през София. Оттук виждаме „Струма” и „Люлин”, Белград – оттук е абсолютен транзитът към АМ „Хемус”, „Църна маца” и АМ „Тракия”, каза Борисов.

Той допълни още, че при моста на Казичене се правят 6 ленти, както и проектите за Горубляне, Герман и Лозен.

- реклама -