Aerial view of highway, sunset time

Пускат магистралата до Сърбия без последния слой асфалт

Магистралата до Сърбия ще бъде пусната без последния слой асфалт. Това стана ясно от интервю пред NOVA на служебния регионален министър Иван Шишков.

Той коментира строежа на пътища у нас. Участъкът от магистрала „Европа“ между Драгоман и сръбската граница все още не е готов.

Очакванията бяха той да бъде открит през септември,

но се стигна до трета поредна отсрочка. Шишков подчерта, че се прави всичко възможно участъкът да бъде пуснат без последния слой асфалт, а напролет да бъде завършен. Регионалният министър определи магистралата като „пътят на костенурката” заради забавения строеж.

Той не скри, че изграждането на АМ „Европа” към границата ни със Сърбия се бави. По думите му обаче

това се дължало на строителния хаос, който е заварил,

и за който вече се е изморил да говори. „За съжаление, въпреки острите ми коментари с Агенция „Пътна инфраструктура”, няма как да може да бъде завършена изцяло магистралата до Нова година”. Това каза още министърът.

Преди няколко дни стана ясно, че МРРБ вероятно ще прави и проверка на строителството на магистрала „Европа“. „Подробният устройствен план на магистралата е одобрен през 2014 г.“, припомни той. И допълни, че оттогава досега единственият построен лот е този в средата на трасето. А именно – 17-километровият участък между Драгоман и Сливница. По думите на Шишков лотът между ГKΠΠ „Kaлoтинa“ и Дpaгoмaн, чиятo дължинa e 14.5 ĸм, се строи „бавно и мъчително“. „Този лот мъчи всички. При него имаше пропуски в проекта и в подробния устройствен план. Одобрих изменение в него, защото имаме проблем с осветлението на пътните възли“, коментира още тогава той.

Магистрала „Европа“ ще отеснее още преди да е готова

- реклама -