Пускат електромобил, добиващ криптовалута

Канадската компания Daymak продължава работа над електромобила Spiritus, който трябва да влезе в производство през 2023 г.

Разработчиците съобщават, че той ще разполага с необикновена функция: Spiritus ще стане първият електромобил, който ще може да добива криптовалута по време на зареждане на станцията.

Предварителните заявки вече се приемат, като плащането му също може да стане с криптовалута. Както става ясно, триколесният електрически модел ще може да добива най-различни криптовалути – от Dodgecoin до Bitcoin. За целта е разработена специална инфраструктура, наречена Nebula, за която е подадена заявка за патент. Тя включва в себе си специфична технология и дигитален портфейл.

Daymak обещава, че всеки път, когато Spiritus бъде включен да се зарежда, той гарантирано ще носи възвръщаемост на собственика си. Компанията разработва и своя иновативна зарядна станция, за която също са подадени документи за патентоване. Чрез портфейла Nebula Wallet ще може да се съхранява криптовалутата, както и да се правят трансакции. От 1 юни Daymak приема поръчки за Spiritus, който компанията определя като най-бързия 3-колесен електромобил.

Базовата версия Deluxe трябва да гарантира до 300 км пробег. Топ модификацията Ultimate обещава до 480 км, а ускорението от 0 до 97 км/ч ще става за по-малко от две секунди. Планът е моделът да влезе в производство през 2023 г.

- реклама -