"Цариградско шосе" заради строежа на пешеходен мост

Пускат движението по северното пътно платно на бул. “Цариградско шосе“

Пускат движението по северното пътно платно на бул. “Цариградско шосе“

На 20 август ще бъде пуснато движението по северното платно на бул. “Цариградско шосе“ при Орлов мост (от страната на сграда „Царевецъ“), което в момента се ремонтира.

Движението ще се извършва двупосочно по две ленти в участъка. С това се ангажираха от фирмата изпълнител на обекта, съобщиха от Столична община.

Вече е приключило полагането на основния пласт асфалтова настилка в северния участък. Той е изпълнен след цялостното фрезоване и поставяне на стоманена мрежа, с цел допълнително заздравяване на основното асфалтово покритие.

Също така вече е положен последният износващ пласт асфалт на бул. “Цариградско шосе“ по централното пътно платно за директно движение в северната част на булеварда.

Положен е и последният пласт асфалт по допълнителната лента за десен завой на булеварда към бул. “Евлоги и Христо Георгиеви“

Ремонтните работи ще продължат в южното пътно платно на бул. “Цариградско шосе“ (от страната на езерото Ариана), което ще се затвори за движение.

Едновременно с ремонта на южното пътно платно на бул.“Цариградско шосе“ ще се извърши и текущ ремонт на участък от бул.“Евлоги и Христо Георгиеви“ между Орлов мост и бул.“Гурко“. При благоприятни метеорологични условия работата по двата булеварда се очаква да приключи за седем дни и да бъде възстановено движението.

- реклама -