Пускат движението през тунел „Люлин“

След 7-месечен цялостен ремонт, пускат движението в столичния тунел „Люлин“. Той е построен преди 30 години и това е първата му цялостна рехабилитация. Извършител на ремонта е Столична община.

Ремонтът е за близо 13 милиона лева без ДДС.

“Качеството е съвсем прилично. Имаме нво модерно осветление, нови облицовки по стените, нова пътна маркировка. Ремонтът беше належащ заради конструкцията на тунела. Подпорните стени бяха в изключително лошо състояние от годините и от солта. Тунелът беше опасен преди да започнем строителството”, обясни инж. Ангел Джоргов, зам.-кмет на София по строителството.

Той обясни още, че новата облицовка на тунела позволява миене. То ще бъде извършване в нощните часове, когато няма засилен трафик.

Обновени са още пътните платна и тротоарите от двете страни на тунела. Поставено е и табло, което отмерва скоростта, с която се движат колите. Позволената в тунела е 50 км/ч.

Затварянето на тунела през последните няколко месеца доведе до проблеми с трафика и образуването на огромни тапи в тази част на София.

От днес започва и изграждане на канализация в кв.“Драгалевци”. Затваря се участък от бул. “Черни връх”  над Софийски околовръстен път.

- реклама -