Борусия Дортмунд
Снимка: twitter.com/BVB

„Пума“ се извини заради екипа на Борусия

„Пума“ се извини официално заради новия екип на Борусия Дортмунд. Това се случи три дни, след като феновете масово изказаха недоволството си от екипа.

Неоново жълтите фланелки бяха показани за първи път срещу Бешикташ в Истанбул. Дизайнът е съвсем различен от традиционните екипи и няма голяма клубна емблема.

„Съжаляваме за реакцията на запалянковците и искаме да им се извиним. Феновете са недоволни, че клубната емблема не се вижда отчетливо, а вместо това тя е вградена из целия екип, но е трудно различима“, обясни изпълнителният директор на „Пума“ Бьорн Гулден.

Екипът всъщност се появи онлайн ден преди мача и феновете масово го оплюха. И то въпреки че цветово прилича на култовия екип на Борусия от 90-те години на миналия век. Според информациите от Дортмунд веднага се реагирали на критиките и са сложили клубна емблема на екипите. Тя обаче е безцветна, тъй като фланелките вече са били одобрени от УЕФА и в тях не могат да се правят промени.

„Обещаваме този случай да не се повтори. Ще се вслушаме в критиката и ще я вземем предвид за следващите екипи“, добави Гулден.

- реклама -