Кубрат Пулев Антъни Джошуа

Пулев се извини на засегнатите от думите му за Джошуа

Кубрат Пулев се извини на всички, които се чувстват засегнати от изказването му за тена на Антъни Джошуа. Преди дни Пулев каза, че Джошуа има „по-добър тен от него“. В Англия имаше доста остри реакции, като обвиниха българина в расизъм.

„Следейки ожесточеността, с която някои чуждестранни медии се опитват да използват името ми през последните часове, бих искал да споделя следното: Никога и по никакъв повод не бих си позволил проява на неуважение към човешко същество на расова, етническа или религиозна основа. Именно на това постоянно уча малките ми племенници. Всеки от нас се ражда на тази земя с равни права, като абсолютно никакво значение няма цвета на кожата. Не мога да повярвам, как думите ми по адрес на Антъни Джошуа са извадени от контекста. Нито за миг не ми е минало през ума да дискредитирам спортист, заради цвета на кожата му! Аз имам сред приятелите си хора – представители на различни раси и етноси. Всички те са страхотни и достойни личности и мои много добри приятели от дълги години, които уважавам и обичам.

2020 година сме и силно се надявам хората да спрат с това дребномислие и човешкото същество да еволюира интелектуално и да осъзнае, че истински ценните човешки достойнства на този свят, не се проявяват по външни белези, а чрез силата на човешкия дух и добродетелите, които носим вътре в себе си! Нека някои хора не дават път на комплексите си и не си съчиняват измислици, колкото и да им е скучно! Затова, ако някой се е почувствал засегнат от думите ми, нека се опита да разбере, какво точно исках да кажа и в какъв смисъл и, ако не може да ме разбере, да приеме искрените ми извинения“, пише Кубрат Пулев на сайта си.

Освен това с пост във Фейсбук той честити рождения ден на Джошуа.

Използвам възможността да честитя рождения ден на Антъни Джошуа, който е днес и да му пожелая много щастие и здраве, което в наши дни е по-ценно от всякога! 👊🏻😊👊🏻

Публикувахте от Kubrat Pulev в Четвъртък, 15 октомври 2020 г.

- реклама -