Кобрата, Кубрат Пулев

Пулев: Няма да се откажа, за да има бой Джошуа – Фюри

Българският боксьор Кубрат Пулев призова световния шампион Антъни Джошуа или да се бие с него, или да оваканти световната титла на Международния боксов съюз (IBF). Кобрата е официален претендент за пояса на IBF. Той има правото на мач с Джошуа, но от лагера на британеца протакат. Целта според Пулев е да организират сблъсък с другия световен шампион и сънародник на Джошуа Тайсън Фюри.

Пулев обаче изтъкна, че не е готов на нови отстъпки. „Веднъж вече отстъпих. Не бях длъжен, но го направих, за да може Джошуа да се бие за втори път с Руис. Всичко това беше срещу правилата на IBF, но направих компромис. Мина вече една година и те винаги намират причина да отложат мача . Джошуа има две възможности – или да се бие, или да оваканти титлата“, заяви българинът пред БиБиСи.

Първоначално боят между Пулев и Джошуа бе уговорен за 20 юни на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“ в Лондон. Мачът обаче бе отложен заради пандемията от коронавирус. „Не мога да разбера защо продължаваме да отлагаме, вместо да набележим дата и да се захващаме за работа. Стига толкова. Нямам търпение да спечеля този мач. Виждам, че се страхуват от мен и се опитват да се уредят мач с друг боксьор. Това не подхожда на един истински световен шампион“, допълни българинът.

Мачът Пулев – Джошуа трябва да е до края на годината

По-рано този месец промоутърът на Джошуа Еди Хърн потвърди, че мачът с Кобрата няма как да бъде отложен и ще се състои в края на тази година. „Преди целта ни беше да организираме мача преди август, за да може да направим още един през декември, но заради нужното време за подготовка и магнитуда на събитието, Джошуа ще има само един мач през 2020. Надяваме се в периода септември – декември във Великобритания вече да може да се провежда бокс пред публика. Ако това не е така, тогава ще направим мача другаде“, коментира Хърн.

„Вече имахме няколко предложения от Близкия Изток, Китай и Хърватия за провеждането на боя. Искаме да направим всичко възможно, за да го организираме във Великобритания, но сме наясно, че това може и да не е възможно. Искаме Джошуа да отметне задължителната защита, преди да се бие за абсолютен световен шампион догодина“, допълни той.

- реклама -