Кубрат Пулев

Пулев и Джошуа може да се бият в България или Хърватия

Антъни Джошуа и Кубрат Пулев имат три седмици за финализиране на локацията на техния двубой за световната титла. България и Хърватия попадат в списъка с варианти, заяви мениджърът на българина Ивайло Гоцев.

Британецът трябваше да се изправи срещу Пулев за пояса на IBF на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“ на 20 юни. Битката обаче бе отложена заради пандемията от коронавирус. От тогава насам се обсъждат алтернативни опции. Гоцев, който изведе Пулев до втория му двубой за световната титла, проведе наскоро конферентен разговор с техния промоутърски тим Top Rank, каткто и с шефа на Matchroom Boxing Хърн за евентуални нови локации в различни страни, които ще бъдат подходящи за приемане на двубоя.

„Дадохме си четири седмици за избиране на място за двубоя. Еди говори с вас за Близкия Изток. Има логика в подобна дестинация, защото страните там не бяха толкова засегнати от кризата с коронавируса и при правилните предпазни мерки, може да осигурим необходимата безопасна среда. Това е нещо, върху което искам да акцентирам – безопасността. Няма да поставим ничие здраве под риск. Където е най-безопасно, там ще проведем двубоя. Имаме около три седмици, за да решим къде ще е битката“, заяви Гоцев за Sky Sports.

Римски амфитеатър в Пула

Наскоро мениджърът заяви, че Римският амфитеатър на „Пула Арена“ в Загреб, Хърватия, е сред обсъжданите варианти. Съоръжението събира 5000 зрители и е приемало концерти на Foo Fighters и Елтън Джон. „Еди е запознат с тази опция – нашият тим също. Обсъждаме го като вариант. Защо Хърватия? Локацията е чудесна – намира се в центъра на Европа, а самото място е много приятно. Разбира се, че ще направим всичко възможно всички замесени лица – от играчи през тимове до съдии, да бъдат предпазени. Хърватия също е една от страните, които не пострада толкова сериозно от вируса. Отворена арена е идеално решение – зрителите ще могат да бъдат по-разпръснати“, добави той. Подобен амфитеатър, макар и по-малък има и в Пловдив.

Хърн, от своя страна, каза, че Джошуа би искал да се бие пред родна публика във Великобритания. „Към момента предпочитаме да приемем двубоя в Обединеното Кралство, но оставаме отворени и към други опции, ако Великобритания отпадне като вариант“, сподели той. Пулев също е отворен към мач с Джошуа в родината на британеца, потвърди Гоцев.

„Бяхме съгласни да проведем срещата във Великобритания, така че това дори не трябва да е въпрос. Джошуа искаше мачът да е в родината му. „Добре, Джошуа, ти си шампионът, уважаваме това, идваме във Великобритания. Кубрат идва да ти срита задника, пред твоята публика. Няма проблем“. Те са боксьори. В крайна сметка публиката може да скача, крещи и вика, но на ринга са един срещу друг. За нас няма значение дори двубоят да се проведе в Обединеното Кралство“, завърши мениджърът на Пулев.

- реклама -