Кубрат Пулев

Пулев – Джошуа може да бъде преместен в Близкия изток

Боксовият мач за световната титла между британеца Антъни Джошуа и Кубрат Пулев може отново да бъде отложен. Този път обаче той може да бъде преместен и извън Лондон. Според промоутъра Еди Хърн дестинацията е страна в Близкия изток.

Двубоят вече веднъж бе препрограмиран от 20 юни за 25 юли на стадиона на Тотнъм заради пандемията. Коронавирусът може да се окаже причината и за ново преместване

Еди Хърн не е доволен от решението на британските власти боксът да се завърне състезателно на Острова през юли. Изискването обаче е мачовете да са без публика. Освен това треньорите задължително ще носят маски.

Еди Хърн заяви, че е по-склонен да разгледа други три сценария за място на провеждане на мача между Пулев и Джошуа – Саудитска Арабия, Дубай или Абу Даби и то през септември или октомври. Хърн смята, че Близкия изток ще се възстанови по-бързо от кризата и ще се отвори по-рано от Обединеното кралство и Съединените щати за провеждането на мачове с публика. Хърн е категорично против изиграването на мача без публика. Той смята, че трябва да се прояви креативност, за да не се изгубят и 10 милиона паунда заради липсата на зрители.

През декември миналата година Джошуа победи Анди Руис именно в Саудитска Арабия.

- реклама -