Пучдемон

Пучдемон заяви, че не смята да се отказва от своите идеи

Бившият лидер на каталунското правителство Карлес Пучдемон, който от седмица е арестуван в Германия, писа в Туитър, че не смята да се отказва от своите идеи

Сайтът му в социалната врежа в момента се води от неговия екип, предаде ТАСС.

„Искам целият свят да разбере: аз няма да се предам, няма да отстъпя, няма да се оттегля заради незаконните действия на онези, които загубиха изборите, или заради произвола на онези, които са готови да се откажат оп правовата държава и правосъдието заради „единството на родината“, пише бившият лидер на испанската автономна област.

Пучдемон бе задържан в Германия на 25 март, връщайки се от Финландия в Белгия, където живее в изгнание от октомври м.г. Бившият регионален лидер е обвинен в подстрекателство към бунт заради опитите да постигне независимост на Каталуния.

В понеделник районният съд в северния германски град Ноймюнстер (провинция Шлезвиг-Холщайн) продължи срока на неговия арест. Сега органите на германското правосъдие проучват въпроса за екстрадирането му в Испания. Решението се очаква след Великден, който за католиците и лютераните се пада на 1 април.

Източник: БТА

- реклама -