Специалисти откриха коя е най-щастливата и най-трудната година от брака

Не всички двойки осъзнават колко е важно и двамата партньори да положат усилия, за да имат успешен съвместен живот. Според това проучване, около 950 000 (от 2,1 млн) брака в Европа завършват с развод. Проучване, проведено от адвокатска кантора Слейтър и Гордън определят коя е най-щастливата и коя най-трудната година от брака.

Ето какво заключиха те:

3 години

Често хората казват, че любовта трае 3 години. Тогава или двойката се разделя, или връзката им става по-трудна от преди. Всъщност след третата година от връзката им, хората са по-спокойни, приемат недостатъците на партньора си по-лесно и се чувстват по-удобно един с друг.

Също често срещано мнение е, че на третата година от връзката двойките решават да имат дете. И така връзката им става по-силна. Именно третата година от брака се смята за най-щастлива.

5 години

Първите истински проблеми започват на петата година от съвместния живот. През този период децата са все още малки и се нуждаят от много грижа. А това е много трудно за комбиниране с работата, домакинството и всякакви други ежедневни проблеми.

След петата година двойките започват да мислят за развод и се обръщат към адвокати. Тази година се счита за най-трудната.

7 години

Ако една двойка остане заедно 5 години, то след това следва още една бариера, която трябва да прескочат. Именно седмата година специалистите наричат „стената“. До този момент семейният живот е станал рутина. Може да възникнат и финансови проблеми, проблеми с децата и кавги за домакинските задължения.

Това е много сложен период. Ако партньорите успеят да преминат през него заедно, тогава ги очаква силен, успешен и щастлив брак.

- реклама -