Психичноболен драснал клечката на дома във Варна

Психичноболен мъж е драснал клечката на дома за възрастни хора „Св. Георги“ във Варна. Счита се, че 53-годишният обитател е вероятният извършител на палежа. Това са показали записите от камерите в дома, предава Труд.

При палежа загинаха четирима възрастни хора, а отделно жена на 83 години е настанена в болница с опасност за живота. Самият подпалвач не е родом от Варна и сега е настанен в болница, каза шефът на полицията ст. комисар Атанас Михов.

След разследващите на проверка в дома влязоха социалните служби.

Сигналът за пожара е подаден

в 2:59 ч. през нощта.

Пожар горя в Курило, евакуация на болните – Flashnews

На мястото са изпратени общо 5 екипа, 18 пожарникари. Горяла е една единствена стая, но са загинали 4-ма души – двама мъже на 73 години, един на 70 и жена на 88 години.

„Извършена е евакуация веднага,

като са изведени около 20-ина трудноподвижни възрастни хора“, каза главен инспектор Петя Кюпова, която е началник на Първа районна служба във Варна.

Апелативната прокуратура във Варна взе под специален надзор пожара в село Рояк – Flashnews

Има записи от камери,

които вече са иззети и се преглеждат, за да се установи евентуално какво точно се е случило.

През ноември миналата година 9 обитатели на дом за стари хора в село Рояк загинаха при пожар.

„Пожарът е причинен от късо съединение, първоначалната версия за неизправен бойлер не се потвърди, така че се е случило нещо в подпокривното пространство.“ Това обяви тогава управителят на изгорелия дом за възрастни хора в село Рояк Милена Мазурик пред БНТ.

Огънят взе живота на 9 души и унищожи сградата, където обитатели бяха десетки други.

„Едва ли може да бъде описано с думи и преживяно случилото се“, каза Мазурик. Тя допълни, че лично е присъствала на подробния оглед вчера, където е изяснена причината за възникването на пожара.

Домът за стари хора в село Рояк все още няма издаден лиценз за социалната услуга, но е подадено заявление.

А загубените животи можеха да са много повече, ако тийнейджъри не се бяха включили в спасяването на възрастните хора, разказват очевидци. Сред младите спасители са Селим, Мерт и Октай.

- реклама -