психическото число

Психическото число показва нашите силни и слаби страни

Нумерологията – древната наука за числата, ни дава възможност да научим нещо повече за себе си и за другите. Датата на раждане носи информация за нашите възможности, особености на характера и умствен потенциал. А психическото число ще ни помогне да разберем как най-добре да се реализираме в живота.

Как да го пресметнем

Нумерологията работи с числата от 1 до 9. Когато се получи по-голямо число, трябва да го редуцирате до едноцифрено.

Психическото число се получава от сбора на датата на раждане. Ако например сте родени на 21 януари 1975 г., трябва да съберете 2+1. Получава се 3. Това е Вашето психическо число.

Психическо число 1

Това са родените на 1, 10, 19 и 28 число от месеца. Единиците умеят да се налагат и да изразяват свободно чувствата си. Спокойствието и тишината са от голямо значение за тях. Това са индивидуалисти, със силен авторитет пред останалите. Събуждат респект, без да полагат особени усилия за това. Обичат нови начини за постигане на целта и повеждат останалите по неутъпкани пътеки към успеха. Тези хора са прями, целенасочени и имат лидерски качества. Не ги интересува общественото мнение, много рядко приемат съвети, дори от най-близките. Стават за началници. Обичат свободата.

Психическо число 2

Това са родените на 2, 11, 20 и 29 дата от месеца. Непостоянство, чувствителност, идеализъм и силно развита интуиция са характерни за тях качества. Тези хора са много зависими от емоциите си, оставят се чувствата да ги водят. Имат силно развито шесто чувство и богата фантазия. Това често им носи и проблеми – понякога бъркат желанията с реалността. Имат творчески умения, но им трябва повече постоянство и решителност. Податливи са на стрес. Правят всичко възможно околните да ги мислят за мили и приятелски настроени. Имат нужда от хармония и разбирателство с другите.

Психическо число 3

Това са родените на 3, 12, 21, 30 число от месеца. Тройките са оригинални и с богато въображение. Обичат да са център на вниманието, да знаят, че са единствени и неповторими. Имат големи творчески заложби, постоянно измислят интересни идеи и знаят точно пред кого да ги представят. Могат да се реализират в области, свързани с комуникация и медии. Имат и фантазия, и логическо мислене. Много са амбициозни. Обичат да са сред хора. Отворени са към новите идеи. Умеят да вземат предложението на някой друг и умно да го направят част от своите собствени планове. Обичат да им се възхищават.

Психическо число 4

Това са родените на 4, 13, 22 и 31 всеки месец. Това число е олицетворение на материалното. Четворките са устремени към финансите и имотите. Те са много взискателни и критични. Виждат много несъвършенства в заобикалящия ни свят и не могат да се примирят с това. Често са недоверчиви и недоволни. Обичат всичко в ежедневието им да е подчинено на грижливо изработен от тях план. Склонни са да поставят реда над всичко, дори над уважението и разбирателството. Не обичат промените. Това понякога им създава трудности.

Психическо число 5

Това са родените на 5, 14 и 23 число от месеца. Обичат промяната, движението и приключенията. Наблюдателни са и интелигентни. Падат си по изненадите, но живеят хармонично само когато има ред. Петиците са „играчи“, умеят да рискуват. Това ги зарежда с положителна енергия и силни страсти. Обичат адреналина, независимо на колко години са. Често влагат време, усилия и пари в несигурни проекти. Винаги носят младежки дух, любопитни са и обичат експериментите. Често са душата на компанията, защото са много забавни.

Психическо число 6

Това са родените на 6, 15 и 24 от месеца. Шестиците обичат спокойствието и уредения живот. Не могат да си представят ежедневието без приятелите си. Лесно прощават. Освен това често остават разочаровани заради прекалено високите очаквания към другите. Винаги са готови да помогнат, дори това да обърка собствените им планове. Тези хора са големи естети – създават приятна атмосфера около себе си – както вкъщи, така и на работното място. Не обичат стреса и бързите промени. Ако такива липсват, те са способни на големи делови постижения.

Психическо число 7

Това са родените на 7, 16 и 25 всеки месец. Седмиците имат вътрешен радар. Знаят какво да очакват от другите. Често скучаят, защото почти нищо не може да ги изненада. Обичат да остават сами. Само така могат да остават на спокойствие с нещата, които ги вълнуват. Имат богата душевност и знания в различни области. Често работят в сферата на религията и хуманитарните науки. Приятелски настроени са към околните. Готови са да ги изслушат и да предложат помощ.

Психическо число 8

Това са родените на 8, 17 и 26 всеки месец. Осмицата е число на промяната и трансформацията. Тези хора работят много над себе си, имат силна воля, търсят ред и смисъл в това, което правят. Те са много самостоятелни и рядко молят за помощ или услуга. Искат да се справят с всичко и не се боят от предизвикателствата. Никога не се отказват, защото знаят, че трудностите ги учат и придвижват напред. Имат рационално мислене. Взискателни са и критични. Честността е най-важна за тях както в любовните, така и в служебните отношения.

Психическо число 9

Това са родените на 9, 18 и 27 число от месеца. Деветките имат бърза мисъл и добре развити аналитични способности. Трябва да се съсредоточават обаче върху една цел, за да не пилеят усилията си. Тези хора са неспокойни, постоянно в движение, непрекъснато имат нови идеи и не умеят да си почиват. Приемат живота като състезание и много искат винаги да печелят. Постоянно обмислят нещата и организират времето си. Без това ще живеят в постоянно напрежение, което ще прехвърлят на околните. Много учат и четат. Постоянно се усъвършенстват.

- реклама -