Психиатър за убийството на 2 деца в Сандански: Имаме проблем като общество

Явно ние имаме проблем като общество и той не е само с пандемията. Имаме много сериозен проблем с насилието и той произхожда от това, че като че ли нямаме рецептори за насилие. Това обясни в „Денят започва“ по БНТ директорката на държавната психиатрична болница д-р Цветеслава Гълъбова по повод тежкото убийство на две деца в Сандански.

„Не идентифицираме като насилие това, че при раздяла на родителите, единият не дава на другия да вижда децата. Не идентифицираме факта, че в българското семейство много се мълчи, не се говори, няма емоционална близост между децата и родителите, която се гради на едни топли човешки разговори, на една заинтересованост“, допълни специалистът.

„По тези и още други причини насилието в нашето общество се шири и се стига до такива наистина чудовищни престъпления“, смята д-р Гълъбова.

По думите й, психическото състояние на хората сега е по-тежко в сравнение с месеците на карантината. Има нужда да започнат мероприятия по психологическа работа и с медиците, защото съсловието изнемогва, издъхва, подчерта д-р Гълъбова.

- реклама -