субсидии

Проверяват субсидиите за превоз на пътници в малките населени места по разпореждане на Борисов

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията да извърши проверка във връзка с отпускането на субсидии за превоз на пътници по нерентабилни автобусни линии в слабо населени планински и гранични райони в страната.

Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Разпореждането идва след среща на Борисов с транспортния министър Росен Желязков и председателя на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова.

Премиерът иска да се проверят всички конкретни случаи, изнесени в медиите. “Повече пари сме дали, а има недоволни хора, това няма как да се случва“, заявява министър-председателят.

Борисов изтъква, че са отпуснати 4 милиона лева повече за дотиране на линии, които са за малки населени места

Той настоява да се мисли в посока промяна на модела – за повече справедливост и отговорност, не само от държавата, а и от общините в субсидирането и компенсирането на обществените автобусни превози. Премиерът поиска и конкретни мерки срещу нерегламентирания сив сектор в транспорта.

Председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова заяви, че от организацията са отворени към всички предложения на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за „изсветляването“ на бранша и подобряването на транспортните услуги.

- реклама -